Návrat na hlavní stranu FRANCAIS POLSKI DEUTSCH ENGLISH ČESKY
 

Prase divoké

Řád: sudokopytníci
Čeleď: prasatovití

Prase divoké (Sus scrofa) se zdržuje hlavně v rozsáhlejších lesích s hustým podrostem. Myslivci ho výstižně nazývají černou zvěří.
Často se ochlazuje v bahnitých tůních a močálech. Po takové lázni bývá obaleno vrstvou bláta jako krunýřem. Běžně se pak drbe o kmeny stromů.
Žije v menších nebo větších tlupách, přes den odpočívá v hustém houští a za potravou se vydává až k večeru.
Hlava je protažena v dost dlouhý rypák, kterým prasata rozrývají půdu při hledání hlíz, kořínků a nejrůznějšího hmyzu. V chrupu mají 44 zubů, nejmohutnější jsou špičáky. Výborný čich jim umožňuje hledat potravu, ale současně i varuje před nebezpečím.
Náš společný výběh prasat a zubrů je v zoologických zahradách raritou, kterou jinde neuvidíte.

LOKALIZACE

DALŠÍ INFORMACE: http://zoopark.default.cz

Typ záznamu: Fauna
AKTUALIZACE: 2, 30.11.2004 v 08:44 hodin
















Fulltext
Copyright 1998-2018 © infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule