Návrat na hlavní stranu FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHČESKY
  Království perníku

Lázeňství v turistické oblasti Slovácko [ Lázeňství ]

Slovácko je známé nejenom vínem a slivovicí, ale také léčivými prameny. Využití zdejších léčivých vod má dlouhou tradici, sahající až do 16. století. Již tehdy jsou popisovány vývěry sirnaté kyselky v Nezdenicích (mezi Uherským Brodem a Bojkovicemi) jako vyhledávané a navštěvované místo s léčivou vodou. Sirnaté prameny pomáhaly také v dnes již zaniklých lázních "U Zdravé vody "poblíž Koryčan nebo v lázních "Heliga "v Čejči. Neduhy léčily rovněž minerální prameny v lázních v Petrově. Navíc v kraji byl a dodnes je bezpočet místních pramenů a studánek, z nichž mnohé jsou opředeny pověstmi o své léčivé síle.

Dnes můžete využít moderně vybavená lázeňská zařízení v Luhačovicích, Ostrožské Nové Vsi, Buchlovicích-Smraďavce, Hodoníně nebo Zlíně-Kostelci.

Důležitou součástí léčby tvoří kromě již zmíněných léčivých vod také krásné prostředí, možnosti vycházek do přírody a nabídka kulturních a společenských akcí. I v tomto ohledu obstojí lázeňská zařízení na Slovácku se ctí. Ostatně nejlepší je přesvědčit se na vlastní kůži.

Zdroj: www.Slovacko.cz

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Lázeňství
AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 08.02.2005 v 12:58 hodin
















Copyright 1998-24 © infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule