Návrat na hlavní stranu FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHČESKY
  Království perníku

Muzeum knižní vazby v Lokti [ Muzeum ]

Město Loket otevřelo Muzeum knižní vazby v roce 2001, stálou expozicí v Černé věži. Z popudu bývalého starosty Jana Hadravy, se souhlasem rady i zastupitelstva města a s plnou podporou současného starosty Jiřího Koláříka byli k vytvoření muzea vyzváni přední umělečtí knihaři, loketští občané, Jan a Jarmila Sobotovi.

Manželé Sobotovi krátce po svém návratu z USA v r.1997 byli hlavními iniciátory založení Společenstva českých knihařů se sídlem v Lokti. Jejich popularita mezi českými knihaři a sběrateli, ale i osobní přátelství s předními knihaři z celého světa byly hlavní příčinou toho, že muzeum obdrželo 90% všech exponátů zdarma.

Město Loket a Nadace hradu, která má muzeum ve správě, děkují všem dárcům a tvůrcům muzea, bez jejichž přičinění a práce by tato ve světě ojedinělá expozice umělecké knižní vazby nemohla vzniknout.

Ve třetím roce svého trvání se Muzeum knižní vazby přestěhovalo z Černé věže, blíže i níže k návštěvníkům, do krásných prostor v přízemí raně barokní loketské radnice. Expozice se mezitím rozšířila o řadu nových exponátů, ale stejně jako v Černé věži i zde zůstává její název - Knižní vazba v proměnách věků.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Muzeum knižní vazby
Městská radnice
T. G. Masaryka 1
357 73 Loket
Česko (CZ)
tel: (+420) 352 684 350

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.Loket.cz

Typ záznamu: Muzeum
AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 2, 23.08.2004 v 16:43 hodin
















Copyright 1998-24 © infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule