Návrat na hlavní stranu FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHČESKY
  Království perníku

Cestovní pojištění členů KČT [ Pojištění ]

Cestovní pojištění členů KČT

S účinností od 1. prosince 2000 vstupuje v platnost pojistná smlouva č. 7700000306 týkající se cestovního pojištění našich členů a představuje obdobu služby, kterou poskytuje svým členům rakouský horský spolek ALPENVEREIN s tím rozdílem, že pojištění si každý zájemce sjednává a hradí individuálně.

Jedná se o celoroční pojištění sjednané na následující rizika a pojistné částky:
- pojištění léčebných výloh 500 000 Kč
záchranné akce nutné k záchraně života 300 000 Kč
- pojištění odpovědnosti za škodu 500 000 Kč

Na rozdíl od standardně nabízeného komerčního cestovního pojištění jsou v tomto případě zahrnuty i náklady spojené s léčbou úrazů a nemocí, ke kterým dojde v souvislosti s provozováním rizikových sportů jako je např. horolezectví, vysokohorská turistika, lyžování i mimo vyznačené sjezdovky apod., které normálně nejsou pojištěny. V pojistné smlouvě jsou z pojistného krytí vyloučeny pouze následující sporty: plachtění a létání všeho druhu, motoristické a letecké sporty na sněhu a ledu, rafting a bojové sporty

Toto pojištění platí na celém světě, sjednává se vždy na dobu jednoho roku, počet dní strávených v zahraničí ani počet výjezdů za hranice není omezen a jednotlivé zahraniční cesty není zapotřebí pojišťovně hlásit. Pojistné činí 1 350 Kč na osobu a rok.

Zájemce o cestovní pojištění vyplní následující formulář, poukáže pojistné na účet KČT číslo 1719508504/0600, variabilní symbol - rodné číslo žadatele a doklad o zaplacení zašle na ústředí KČT, Archeologická 2256, 155 00 Praha 5. Z ústředí poté obdrží doklad o pojištění s telefonním kontaktem na pojišťovnu a pojistné podmínky.

S ohledem na tuto přihlašovací proceduru doporučuji každému zájemci poslat úhradu pojistného na ústředí Klubu alespoň dva týdny před plánovaným prvním odjezdem do zahraničí. Ten, kdo ponechá vše na poslední chvíli, riskuje, že potřebné doklady nedostane včas. Jedinou šancí by pak bylo dostavit se osobně na ústředí Klubu a sjednat pojištění na místě. Pojištění lze sjednat kdykoliv během roku a není tedy nutné je uzavírat výhradně na období od 1. ledna do 31. prosince. Pojištění nelze sjednat se zpětnou účinností a jeho vznik je podmíněn připsáním úhrady pojistného na účet KČT.

Toto cestovní pojištění je určeno pro členy KČT, kteří mají zaplacené členské příspěvky na daný kalendářní rok.

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.KlubTuristu.cz

Typ záznamu: Pojištění
AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 2, 14.03.2004 v 18:16 hodin
















Copyright 1998-24 © infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule