Návrat na hlavní stranu FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHČESKY
  Království perníku

Colours of Ostrava

Začátek akce: 19.06.2017 (po)
Předpokládaný konec: 25.06.2017 (ne)
Druh akce: Folklor
Místo konání: Ostrava: Český rozhlas Vltava
NVJ Český rozhlas Vltava 25.6.2017 Fernando Saunders a Brooklyn Funk Essentials na Colours of Ostrava 2010

Blíží se mezinárodní festival Colours of Ostrava, který proběhne letos v novém termínu od středy 19. 7. do soboty 22. 7. 2017 v oblasti Dolních Vítkovic v Ostravě.

Doporučujeme Vaší pozornosti nedělní pořad Noční vlna jazzu s podtitulem Fernando Saunders a Brooklyn Funk Essentials na Colours of Ostrava 2010 na vlnách Českého rozhlasu stanice Vltava v neděli 25. 6. 2017 v čase 01.30-02.30 hod. V ostravském rozhlasovém studiu připravil a uvádí hudební redaktor Zdeněk Tofel. Natáčení, střih: mistr zvuku Vojtěch Dluhý.

Uslyšíte LIVE snímky natočené ostravským rozhlasovým přenosovým vozem (mistři zvuku Aleš Huber a Marek Hoblík) v pavilonu A na Černé louce v Ostravě, na tzv. Newyorské scéně, která posunula dramaturgii festivalu s ohledem na rozšíření pestrosti žánrů právě roku 2010. Tyto exkluzivní nahrávky nenajdete na žádném oficiálním nosiči, ale uslyšíte na našich celostátních rozhlasových vlnách v neděli 25. 6. Zazní sestřih dvou ostravských koncertů Fernanda Saunderse a jeho kapely ze dne 17. 7. a skupiny Brooklyn Funk Essentials ze dne 18. 7. roku 2010.


Fernando Saunders je americký rockový a jazzový baskytarista, žijící také v Ostravě. Proslavil se jako člen doprovodné skupiny Lou Reeda. Spolupracoval s naším klávesovým kouzelníkem a skladatelem Janem Hammerem a kytaristou Jeffem Beckem. Fernando Saunders vystoupil na Colours of Ostrava r. 2010 v doprovodu našich a světových muzikantů, jako jsou houslista Karel Holas, bubeník J. T. Lewis (hrával i se Stingem), slovenský houslista Peter Krajniak, klávesák Daniel Mintseris nebo kytarista Lawrence Lina a další. Saunders natočil koncem r. 2012 ve vlastním studiu v Ostravě a následně vydal CD Happiness, kde hostují hvězdy světového formátu – Susanne Vega, Lou Reed nebo Jan Hamer, ale i talentovaní muzikanti tzv. Ostravského hudebního pětníku: zpěvačka Johana Freywaldová, bubeník Dalibor Mráz, klávesák Pavel Sotoniak, percussista, bubeník, zároveň vysokoškolský pedagog Jiří Krhut a mnoho dalších...


Kapelu Brooklyn Funk Essentials založil v New Yorku okolo roku 1993 producent Arthur Baker spolu s baskytaristou Lati Kronloundem. Ve skupině se vystřídalo mnoho umělců. Charakteristickým znakem bylo to, že kromě zpěváků a muzikantů v ní působilo i několik básníků. Mezi nejdůležitější jména, která se v sestavě Brooklyn Funk Essentials objevila, patří zpěvačka Joi Cardwell, rappeři Sha Key a Papa Dee, básníci Everton Sylvester a David Allen, DJ Jazzy Nice, bubeník Yancy Drew, perkusista E. J. Rodriguez nebo klávesista Yuka Honda...


Pěkný a nerušený poslech přeje Zdeněk Tofel.

Tofel Zdeněk
zdenek.tofel@rozhlas.cz
Základní informace: Ostrava
Autor:Luděk Šorm (FOLKLOR.CZ)
e-mail: aktualizace@infosystem.cz
organizace: č. 24
Aktualizace:21.06.2017 v 00:51 hodin

VYHLEDÁVÁNÍ V DATABANCE AKCÍ

















Copyright 1998-24 © infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule